Kraj chce motivovat ke sportu, chystá na Vysočině týden sportování zdarma

KRAJ VYSOČINA – Sportovní nadšenci budou moci na přelomu dubna a května na Vysočině bezplatně navštívit vnitřní sportoviště. Nabídky volných hodin budou zveřejňovány od března. Akce je určena široké veřejnosti.

Projekt pod názvem Vysočina v pohybu odstartuje 25. dubna a potrvá do 1. května. Cílem akce je vrátit co nejvíce lidí z obýváků zpět ke sportu, umožnit jim aktivněji prožít volný čas, vzbudit zájem lidí o zdravý životní styl a v neposlední řadě přiblížit sportovní nabídku v jejich spádové oblasti. Jde o první projekt takového rozsahu v historii kraje.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V první fázi, do konce února, proběhne registrace sportovišť, jejichž majitelé nebo provozovatelé mají chuť se do projektu zapojit. Podmínkou je kapacita sportoviště alespoň 20 osob a vyblokování minimálně 5 volných hodin v týdnu pro bezplatný sport. Ideálními sportovišti jsou plavecké bazény, zimní stadiony a kluziště, posilovny, fitness centra, tělocvičny, haly nebo sokolovny.

Benefitem pro partnery, kteří se do projektu přihlásí, bude úhrada nájmu sportoviště, jednotná publicita akce a prezentace sportovišť na speciálních webových stránkách, které Kraj Vysočina naplno spustí 8. února. Od března budou na těchto stránkách postupně zveřejňovány nabídky volných hodin, které bude moci veřejnost v termínu od 25. dubna do 1. května využít.

Půjde o ideální příležitost, jak udělat něco pro své zdraví, vyzkoušet si nové sporty nebo se seznámit s nabídkou aktivit poskytovaných konkrétními sportovišti. Jejich seznam bude pravidelně aktualizován.