Můj hlavní úkol je stavebně-manažerský, říká nový šéf zlínské nemocnice

ZLÍN – Neurochirurg Michal Filip předal pomyslné žezlo vlády novému řediteli Baťovy nemocnice, Janu Hrdému. O změně rozhodla rada Zlínského kraje kvůli plánovaným rozsáhlým investicím. Další pozice v představenstvu nemocnice zůstávají beze změny.

Jan Hrdý odešel z představenstva Uherskohradišťské nemocnice, kde měl na starost oblast provozu, obchodu a investic. „Můj hlavní úkol v KNTB bude zejména stavebně-manažerský a vnímám jej s velkým respektem,“ uvedl nový šéf krajské nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V součinnosti s primáři jednotlivých oddělení hodlá začít intenzivně pracovat na přípravách stavby plánovaného centrálního pavilonu. „Budu se snažit také upevnit ekonomickou stabilitu nemocnice, která KNTB v posledních letech provází. Jako velký problém vnímám celorepublikový nedostatek zdravotnického personálu a vím, že se s ním budeme i nadále potýkat. V každém případě se těším na vzájemnou spolupráci,“ dodal Jan Hrdý.

Docent Michal Filip se vrací na oddělení neurochirurgie. „Po domluvě s vedením kraje zůstávám v KNTB jako neurochirurg s částečným úvazkem a budu dál pracovat v komisi pro přípravu koncepce krajského zdravotnictví. S kolegy z představenstva jsme se domluvili, že uskutečněné změny a nastavené směřování KNTB jako hlavní nemocnice Zlínského kraje budou zachovány a dále rozvíjeny. A to jak v oblasti zdravotní péče, tak i v nutných stavebních úpravách se zaměřením na hlavní projekt, nový centrální objekt,“ říká odcházející ředitel.