Primátor slibuje nové prostory pro studenty

HRADEC KRÁLOVÉ – Lukrativní objekt z 18. století v centru metropole by měl v budoucnu posloužit hradeckým studentům. V plánu je rozsáhlá rekonstrukce za miliony, stavět se ale začne nejdříve za dva roky.

Již před lety se začalo mluvit o přestavbě objektu Pajkrovy flošny na studentské centrum. Nyní se začíná hledat projektant, aby mohly být v roce 2024 zahájeny stavební práce. Rozsáhlá rekonstrukce bude vznikat ve spolupráci města, kraje, Univerzity Hradec Králové a hradecké fakulty Univerzity Karlovy. Objekt by měl zůstat v majetku města, financování by mělo být pokryto z dotace a úvěru. „Objekt Pajkrovy flošny je naprosto unikátní svou rozlohou, historií, ale i lokalitou, ve které se nachází. Původně se jednalo o součást hradecké bastionové pevnosti. Naším záměrem je toto místo přetvořit na vysokoškolské centrum, které poskytne zázemí pro setkávání lidí a navazování nových kontaktů a vztahů, sdílení informací a vzdělávání,“ dodává primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.