Sedm jednotek hasičů likvidovalo požár rodinného domu. Oheň způsobil škodu za 3,5 milionu korun

NÁCHODSKO – Toto úterý, krátce po poledni, museli hasiči přispěchat do obce Jasenná k požáru přístavku rodinného domu s dílnou. Zásah museli provádět v dýchacích přístrojích, protože byl celý prostor značně zakouřen. Aby byl zajištěn dostatek dýchací techniky, musel přijel z královéhradecké centrály protiplynový kontejner.

„Požár se rozšířil z prostoru dílny po dřevěné stropní konstrukci do další části domu, sálavé teplo tvořící se pod plechovou střechou v kombinaci se zplodinami hoření poškodily větší část objektu,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Požár se podařilo lokalizovat krátce 14. hodině, ihned byla na odvětrání prostor nasazena přetlaková ventilace. Hasiči byli nuceni rozebírat také střešní konstrukci, aby mohli dohledat a dohasit skrytá ohniska. Úplnou likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu deset minut před čtvrtou hodinou odpolední.

Místní hasičská dobrovolná jednotka držela hlídku nad požářištěm. Proč k požáru došlo je nyní předmětem vyšetřování. Naštěstí se při něm nikdo nezranil. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře, Náchoda a Hradce Králové a dobrovolné jednotky Jasenná, Černilov, Opočno a České Meziříčí.