Seniorka nahlásila strážníkům přepadení, když jí chtěli pomoci, napadla ona je

BRNO – Těžko uvěřitelný příběh se udál dnes odpoledne u hlavního nádraží. Seniorka tam oslovila hlídku, které vypověděla, že ji někdo napadl. Strážníci se snažili zjistit veškeré dostupné informace, což se důchodkyni nelíbilo a naopak napadla ona je.

Osmasedmdesátiletá žena zastavila u podchodu strážníky, kterým nahlásila její údajné napadení neznámým mužem. Dodala, že když začala hlasitě křičet o pomoc, zastal se jí kolemjdoucí a útočník se lekl a utekl. Na příběhu bylo ale něco divného, jelikož seniorka sdělovala pouze kusé informace, měnila průběh událostí i místo, kde k napadení došlo. V její blízkosti navíc nebyl nikdo, kdo by incident viděl a nezaregistrovala ho ani obsluha nedaleké prodejny.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nálady starší ženy se při komunikaci střídaly od plačtivých po agresivní. Hlídku nakonec zasypala vulgárními nadávkami a chtěla odejít. Poté se zčista jasna otočila a strážníka udeřila dlaní do obličeje. „Při dalším pokusu o útok jsme neměli jinou možnost, než ji chytit za ruce, aby se uklidnila. Jelikož její psychický stav byl špatný, přivolali jsme zdravotníky, kteří si ji vzali do péče,“ dodává tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Po propuštění z nemocnice se bude za hrubé chování a znevážení úřední osoby zodpovídat správnímu orgánu.