Strážníci a hasiči v akci. U Domažlic zachraňovali topící se srnu!

DOMAŽLICE – Uznání za dobře odvedenou práci zasluhují domažličtí strážníci a profesionální hasiči, kteří se v minulém týdnu pustili do záchranné akce srny. Ta se topila v rybníku U Tří vrb.

Na místo na základě oznámení jako první dorazili strážníci. Ti zjistili, že se srnka nachází téměř v prostředku vodní plochy. Netrvalo slouho a na místo přijeli i profesionální hasiči. Bleskově zhodnotili situaci a pustili se do zásahu. Nasedli do člunu a metr po metru se postupně dostávali k nebohé srnce.

Naštěstí má tento příběh dobrý konec! Netrvalo dlouho a k smrti znavené zvíře se jim podařilo vytáhnout na břeh. Srna nebyla zraněná, jen velmi prokřehlá. O zachráněné srnce strážníci ihned informovali mysliveckého hospodáře, do jehož honitby lokalita spadá. Ten jí poskytl potřebnou péči až do okamžiku, kdy se bude moci vrátit zpět do volné přírody.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zdroj: Město Domažlice