Věřila, že vyhrála auto, místo toho přišla o více než 100 tisíc

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Obětí podvodníka se stala mladá žena ze Slovácka. Tu koncem ledna oslovila na Facebooku společnost se sídlem v New Yorku, která jí oznámila, že vyhrála Ford spolu s 200 tisíci dolary. Namísto pohádkové výhry však zbyly ženě jen oči pro pláč.

Společnost měla jedinou podmínku, výherkyně musela nejdřív uhradit přepravu a clo. „I přesto, že se žena nezapojila do žádné soutěže, v následujících dnech postupně odeslala necelých sto dvacet čtyři tisíc korun na společností uvedený účet. Jakmile podvodník dosáhl svého, došlo k zablokování jejího účtu na Facebooku a tím pádem i k ukončení jakékoliv komunikace se zahraniční společností,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Neznámý pachatel je nyní podezřelý z neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a zároveň i z podvodu. „Podobných případů stále přibývá. Policisté opětovně varují veřejnost k maximální opatrnosti!“ upozornila Šabatová.