Zloději se vydali krást kabely na staveniště tržiště Pod Kaštany

ZLÍN – Staveniště v místě rekonstruovaného tržiště Pod Kaštany ve Zlíně přilákalo dvojici nenechavců. Spadeno měli na kabely rozvodů elektřiny, doplatili však na městský kamerový systém. O události informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Uplynulou sobotu necelou hodinu před půlnocí spatřil operátor městského kamerového systému dvojici mužů, kteří překonali mobilní oplocení a vnikli do prostoru staveniště. „Když jeden z nich vlezl do výkopu u nově instalovaného rozvaděče, mířilo na místo již několik nejbližších hlídek městské policie. O tři minuty později se strážníci pustili do pronásledování muže, který před nimi prchal ve směru Gahurovy ulice. Druhý se přitom stále nacházel na staveništi a snažil se nalézt bezpečné útočiště za hromadou vykopané zeminy,“ vylíčil Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ani jeden strážníkům nakonec neunikl. Později vyšlo najevo, že jde o dva místní muže ve věku 25 a 33 let, kteří se na noční dobrodružství vyzbrojili pákovými nůžkami a dalším nářadím. „Předmětem jejich zájmu byly totiž kabely rozvodů elektřiny, které by po odstranění izolace nejspíše skočily ve sběrně druhotných surovin. Škoda, která při takových krádežích vznikne, obvykle vysoce převyšuje výkupní cenu kovových komponent vodičů,“ sdělil Janík. Dvojici podezřelých si následně převzala policie k dalšímu šetření.

Foto: MP Zlín