Město podpoří Společnost pro uchování odbojových tradic finanční částkou

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – V městě působil Český svaz bojovníků za svobodu, který nahradila Společnost pro uchování odbojových tradic. Valašské Meziříčí podporovalo starý svaz a nyní bude pokračovat v podpoře společnosti.

Od roku 2008 vyplácelo město dotaci 300 tisíc korun českému svazu na základě darovací smlouvy, kdy organizace převedla do vlastnictví města budovu číslo 409 na ulici Poláškova, v níž sídlila. „V roce 2020 se ale členové místní pobočky rozhodli distancovat od celorepublikového vedení Českého svazu bojovníků za svobodu, což jsme podpořili. Vytvořili tak Společnost pro uchování odbojových tradic, které nyní poskytujeme zmíněnou dotaci na činnost,“ vysvětlil starosta Robert Stržínek. Spolupráce mezi Valašským Meziříčím a společností je prospěšná pro obě strany, jelikož spolu pořádají množství pietních a vzpomínkových akcí, které se vážou k historii města.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.