Opilý muž se marně pokoušel zaparkovat, při couvání naboural jiné auto

BRNO – Ve středu večer strážníci řešili případ opilého řidiče, který manévroval se svým autem a pokoušel se zaparkovat. Nakonec ještě narazil do jiného vozu a poté odjel. Nyní je podezřelý z trestného činu.

Svědek v Židenicích spatřil muže ve škodovce, který se snažil neúspěšně zaparkovat. Svým vozem jezdil tam a zpět, prudce u toho točil koly a motor vytáčel do vysokých otáček. Při couvání naboural jiné odstavené vozidlo a nakonec odjel. Na místo dorazila hlídka, která řidiče našla na nedalekém parkovišti. Jeho auto bylo nastartované a mělo zaplá brzdová světla. Uvnitř seděl jednačtyřicetiletý muž, kterého strážníci vyzvali, aby vystoupil. On uposlechl, kymácel se však a z jeho dechu byl cítit alkohol.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Tvrdil nám, že ve voze jen seděl a motor zapnul proto, že mu byla zima. Provedená dechová zkouška přinesla výsledek 1,75 promile,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Jeho jízdu zachytily kamery, hlídka proto kontaktovala majitelku poničeného vozu, která potvrdila, že odřený nárazník je čerstvá záležitost, výši škody ale nedokázala odhadnout. Hlídka pojala podezření na spáchání trestného činu a muže předala republikové policii.