S téměř 3 promile stál s autem na přechodu pro chodce, to mělo propíchlou pneumatiku

HRADECKO – Tuto středu, krátce po půlnoci, přijali policisté na tísňové lince oznámení o tom, že v ulici Rybova v Hradci Králové stojí osobní auto na přechodu pro chodce. Na vozidle byla viditelná propíchlá levná pneumatika a zapnutá výstražná světla.  Jeho šofér nějakou dobu túroval motor a budil tak obyvatele blízkého bytového domu.

„Když na místo dorazila hlídka policistů, muž akorát vystupoval z vozidla po zajetí na parkoviště, které bylo opodál místa, kde byl viděn. Policisté 28letého muže vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla. Muž kromě potvrzení o ztrátě občanského průkazu nic u sebe neměl,“ říká mluvčí policistů Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž podstoupil dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala téměř 3 promile. Po vyšetření lékařem byl hříšník umístěn do policejní cely, kde strávil čas do vystřízlivění. Nyní čelí obvinění z trestného činu za řízení pod vlivem alkoholu, za což mu hrozí až jeden rok ve vězení, tučná pokuta, nebo zákaz řízení.