Výbuch v bytu v Brně: Experiment nevyšel, pervitin se vyrobit nepodařilo

BRNO – Kriminalisté brněnského TOXI týmu zajistili začátkem týdne další varnu pervitinu. V pondělí večer vyjížděli k nahlášenému požáru v bytovém domě v centru Brna. V jednom bytu tam došlo k explozi a požáru v kuchyni.

V pondělí večer brněnští hasiči zasahovali u nahlášeného požáru v bytovém domě v centru Brna, kde v jednom z bytů došlo k explozi a požáru v kuchyni. Po ukončení zásahu hasičů v bytě našli přivolaní policisté množství nádob s chemickými látkami, zbytky roztoků v lahvích a sklenic s granulemi a léky, které se používají při výrobě psychotropních látek. Protože se obyvatelé bytu snažili horečně uklízet, podezření policistů zesílilo. Jeden z podezřelých obyvatel se pokoušel požár vysvětlit tím, že od cigarety došlo ke vznícení těkavých látek, se kterými pracuje jako malíř. Této verzi policisté neuvěřili a na místo povolali kriminalisty z TOXI týmu. Těm bylo po ohledání místa zřejmé, že mladí muži se pokoušeli vyrobit pervitin. Stejnou snahu měli už dříve v minimálně dvou případech, ale pervitin se jim ani tentokrát vyrobit nepodařilo. Neodbornou manipulací s hořlavými látkami v kombinaci s otevřeným ohněm způsobili výbuch a požár v kuchyni. „Kriminalisté dvěma mladým mužům sdělili podezření z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ sdělila mluvčí policie Petra Ledabylová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.