Zasedání Krizového štábu Kraje Vysočina: O registraci na vakcínu Novavax projevilo zájem přes 250 osob

KRAJ VYSOČINA – Podle informací krajské hygienické stanice je v Kraji Vysočina aktuální týdenní přírůstek 2 043 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Termíny pro testování jsou volné nejpozději do čtyř dnů. Zájem o očkování klesá, vakcína Novavax bude k dispozici na konci února.

Co do počtu nakažených jsou na tom nyní nejhůře okresy Žďár nad Sázavou a Třebíč. Převažuje varianta omikron. Kapacity testovacích míst jsou na cca 2 600 odběrech denně. Termíny jsou podle konkrétní lokality k dispozici okamžitě nebo do čtyř dnů.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zájem o očkování postupně klesá. Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina Vladimíra Novotného by koncem února měl skončit provoz Velkokapacitního očkovacího centra Jihlava – Hruškové Dvory. Jihlavská nemocnice tak přesune očkování do vybrané ordinace v areálu na Vrchlického ulici, stejnou praxi už dříve zavedly ostatní krajské nemocnice na Vysočině.

V kraji probíhá registrace k očkování vakcínou Novavax, zájem projevilo 252 osob. Vakcína bude v ČR nejdříve 21. února.

Z důvodu vysoké nemocnosti řidičů nejezdí v okrese Havlíčkův Brod některé autobusové linky. Dopravce se snaží výpadky minimalizovat.