Oběť vraždy v sudu. Kriminalisté na jihu Čech rozplétají zločin z roku 2012

JINDŘICHŮV HRADEC – Tělo muže v sudu zalité pod betonovou podlahou našli policisté v Jindřichově Hradci. K jeho nalezení přispěla informace jednoho muže z drogové scény z Jindřichova Hradce. Tento nevěrohodný kontakt mluvil o těle v sudu a jeho zakopání.

Informaci potvrdil policejní mluvčí Jiří Matzner a přiblížil rozplétání celého případu. „Kriminalisté se pustili do skutečně mravenčí práce a jejich úsilí je přivedlo v říjnu loňského roku k jedné nemovitosti v jindřichohradeckém okrese. Pod relativně novou betonovou podlahou sklepa nalezli modrý plastový sud s tělem zabaleným do látky,“ uvedl Matzner.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ohledání místa činu, těla i následná soudní pitva a vyhodnocení všech stop dalo kriminalistům již trochu jasnější obraz. „V sudu je šestadvacetiletý muž se smrtelným bodným zraněním hrudníku. Kriminalisté zjistili i totožnost této oběti, pocházel ze Slovenska a narodil se v roce 1986. Zjistit s kým se stýkal, jak se objevil v Jihočeském kraji, kdo a kde ho naposledy viděl, to vše si vyžádalo  další týdny práce,“ zkonstatoval policejní mluvčí. Nakonec do vražedné skládačky zapadly dvě osoby, muž a žena. Včera je kriminalisté podle informací Jiřího Matznera zadrželi a obvinili z vraždy a účastenství na vraždě (ženu).

Co se tedy stalo?

„V srpnu roku 2012 obviněná žena uspala doma svého přítele a pak dala znamení svému komplicovi, čtyřiatřicetiletému muži ze Slovenska. Ten vstoupil do bytu, v obýváku stanul nad uspaným sokem a nožem ho na místě usmrtil. Ve sklepě domu ho pak v plastovém sudu zakopal metr pod podlahu a zalil betonem. Zda se inspiroval známými orlickými vraždami, to možná řekne až u soudu,“ popsal Matzner.

Jihočeská mordparta objevila další tělo v sudu (zdroj Policie ČR)

Na obviněného muže podali kriminalisté soudu podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Od soudu by mohli oba odejít s trestem odnětí svobody v délce deseti až osmnácti let.