Opilý šofér ukončil svou jízdu na svodidle, navíc neměl řidičák a na autě byla propadlá STK

TRUTNOVSKO – Toto úterý, krátce po osmé hodině večerní, boural 28letý muž s vozidlem Volvo pod Rychtou ve Rtyni v Podkrkonoší. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy v hustém sněžení a nezvládl levotočivou zatáčku.

Řidiče při jízdě z kopce doslova zachránilo silniční svodidlo a zabránilo tomu, aby skončil v blízké zahradě. Muž podstoupil dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala pozitivní výsledek 1,47 promile. Celková škoda při události byla vyčíslena na 15 tisíc korun.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Lustrací dále policisté zjistili, že řidič má uloženou platnou blokaci řidičského oprávnění, současně nepředložil doklad o uzavření zákonného pojištění vozidla a v neposlední řadě vozidlo mělo propadlou technickou kontrolu a to již právě rok,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová. Proti hříšníkovi je nyní zahájeno trestní stíhání za řízení pod vlivem alkoholu.