Přepadení se nestalo. V příběhu muže bylo příliš mnoho nesrovnalostí

BRNO – Třicetiletý muž v Brně pořádně vyšperkoval příběh o kapesní krádeži před svojí přítelkyní. Nad ránem se vracel noční linkou po požití většího množství alkoholu a během cesty měl údajně přijít o peníze.

Když se vrátil domů, popisoval barvitě své přítelkyni, jak jej v nočním autobusu přepadla skupinka mužů, kteří mu drželi nůž u krku a donutili jej k vydání peněz. Jeho sdělením otřesená přítelkyně proto ihned vytočila tísňovou linku a zalarmovala policii. Okamžitě se rozjelo pátrání po možných pachatelích. Kriminalisté, kteří chtěli od poškozeného získat další informace, však v jeho poutavém příběhu shledali mnoho různých nesrovnalostí. „Muži tak nakonec nezbylo než přiznat, že situace v autobuse nebyla tak dramatická, jak ji nejprve popisoval, k přepadení s nožem vůbec nedošlo a peníze mu asi někdo jen ukradl,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.