VIDEO: Lidé bez domova zaměstnávají nejen břeclavské strážníky většinu pracovní doby

BŘECLAV  – Lidé bez domova zaměstnávají nejen břeclavské strážníky většinu pracovní doby. Podobné zkušenosti mají i zaměstnanci obchodního domu.

V obchodním domě v Břeclavi si jeden bezdomovec vzal z regálu láhev tvrdého alkoholu, zamkl se s ní ve zkušební kabince a začal ho ochutnávat. Všimla si ho ostraha, ale muž ji nevpustil do kabinky dřív, než byla láhev prázdná. „Ostraha muže předala strážníkům, kterým nadýchal přes tři promile. Možná právě proto si dovolil být agresivní, vulgární, plivat po všech okolo a vyhrožovat, že je nakažen infekční chorobou,“ popisuje mluvčí břeclavské městské policie Lenka Rigó. To ale strážníci z informací policie hned vyvrátili. Na jeho další pokus zanechat na WC batoh i s předmětem doličným, mu také neskočili. O tom že je v Břeclavi čilý cizinecký ruch, svědčí i hostování dalšího muže bez domova ze zahraničí, který se chtěl s místními podělit o obsah svého batohu. Ke své smůle zaujal pouze operátora kamerového systému a vzápětí i strážníky, kteří jeho představení ukončili.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.