Při pádu na lyžích se včera v Jeseníkách zranili chlapec a žena. Letěl pro ně vrtulník

JESENÍKY – Hned dvakrát musel včera vzletět vrtulník letecké záchranné služby, když mířil na pomoc zraněným lyžařům do Jeseníků. Při lyžovačce se tu vážně zranili malý chlapec a žena středního věku.

V prvním případě zasahovali záchranáři ve Ski areálu Miroslav v Lipové – lázních u malého chlapce, který při pádu na sjezdovce utrpěl poranění bérce. „Po stabilizaci zdravotního stavu byl následně transportován do dětské nemocnice FN Brno Černá Pole,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve druhém případě zasahovali záchranáři z Hanušovic společně s Horskou službou ve Stříbrnicích u Starého města, kde žena středního věku utrpěla po pádu na lyžích poranění nohy v oblasti stehna. „Záchranáři provedli u pacientky základní vyšetření, následně použili vakuovou matraci k imobilizaci těla, aplikovali léky proti bolesti,“ doplnila Mikisková. Vrtulník pacientku přepravil na traumacentrum do Fakultní nemocnice Olomouc.