VIDEO: Přejela opilého spícího muže na zemi, prý ho neviděla. Zachytila to kamera

BRNO – Že není dobré ustlat si na zemi, poznal v pondělí odpoledne šestačtyřicetiletý opilý muž ležící na parkovišti v Benešově ulici. Řidička škodovky si ho nevšimla a najela na něho.

Jak uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba, nejprve si muže všiml strážník sledující kamery a vyslal nejbližší hlídku městské policie ověřit, jestli nemá zdravotní potíže. Než k němu ale strážníci dojeli, málem bylo už pozdě. Šestačtyřicetiletá žena sedící za volantem škodovky pravděpodobně přehlédla muže ležícího na parkovacím místě, které si vybrala, a najela do něj předním nárazníkem. „Sice ihned lehce couvla zpátky, zřejmě ale netušila, jakou překážku má před sebou. Její nebezpečný manévr zpovzdálí uviděl blížící se strážník a hlasitým voláním a intenzivními gesty řidičku okamžitě vybídl k zastavení,“ popsal Šoba. Muž byl naštěstí při vědomí a bez viditelných zranění. Strážník mu poskytl první pomoc a přivolal zdravotníky. Než muže odvezla sanitka do nemocnice, strážníci mu udělali dechovou zkoušku s výsledem 4,18 promile alkoholu. „Žena pak hlídce přiznala, že si muže vůbec nevšimla. Případem se bude dále zabývat Policie České republiky,“ dodala Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.