I vy si užijte akci Mezinárodní den průvodců

Brno – Turistické informační centrum si pro všechny své zájemce nachystalo již tradiční akci Mezinárodní den průvodců 2022. Máte možnost projít se brněnskými místy známými i neznámými. O nové a hlavně zajímavé informace určitě nebude nouze! Prohlídky jsou připraveny jak pro děti, tak i pro všechny ostatní. Nabídka je opravdu bohatá, s profesionálními průvodci se můžete vydat třeba na tyto zajímavé procházky:

Brněnské kavárny – zmizelé i současné
Café Savoy, Café Spranz, Brichtova kavárna, Bellevue, Esplanade… To jsou jen některé z kdysi věhlasných kaváren. Kde stávaly? Kdo do nich rád chodíval? Kam zmizely nebo jak se změnily? Při procházce si připomeneme kavárny z dob Rakouska-Uherska i z období první republiky. Zastavíme se také u některých současných kaváren, které s oblibou navštěvují Brňané i návštěvníci města.
Na prohlídku se těšte v sobotu 19. února 2022 od 10.00. Sraz je na nádvoří Staré radnice a průvodkyní bude Monika Postbieglová.

Brno za hradbami, od středověku po současnost
Každé mocné město královské bylo obehnáno hradbami a u Brna sužovaného válečnými útrapami tomu nebylo jinak. Vybudovalo si unikátní systém opevnění, který však s rychlým rozvojem města postupně zmizel. Stále ale najdeme pozůstatky, na které se při prohlídce zaměříme. Obejdeme místa, kudy opevnění vedlo, a probereme i slavné bitvy či obléhání, které muselo město vydržet.
Průvodcem bude Zbyněk Rederer, prohlídka se koná v sobotu 19. února 2022 ve 14.00, na začátek přijďte na Moravské náměstí k soše Markraběte Jošta.

Budete-li se chtít bát, nenechte si ujít prohlídku
Brněnská strašidla a temné historky s brněnským ponocným
Projděte se s námi po „nočním“ Brně s brněnským ponocným! Provede vás ulicemi, ve kterých se odehrály hrůzostrašné příběhy, a umožní vám pohlédnout do temné historie města a objevit i brněnská strašidla.
Na Nádvoří Staré radnice vás v neděli 20. února 2022 ve 14.00 přivítá průvodce Ondřej Slávik.

Těšit se můžete i na další neméně zajímavá témata. Ve dnech 19.-20. února 2022 nebudou chybět ani Brněnské pověsti a zajímavosti, projdete se třeba i kolem Brněnských kostelů, nebo zjistíte, jak vypadalo Brno před 100 lety. Prohlídka Hrnem sošným Brnem vás seznámí se sochami ve veřejném prostoru a vyrazit můžete i mimo centrum k vilovým čtvrtím v Černých Polích nebo Masarykově čtvrti.

Mezinárodní den průvodců je známý svým sympatickým vstupným, letos za vstupenku zaplatíte 30 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v IC Radnická 8, v IC TO JE BRNO, Panenská 1 a on-line zde.