Jak mi sundáš pouta, je po tobě, přísahám bohu! Vyhrožoval strážníkovi. Nebyl to dobrý nápad!

KLADNO – Během uplynulého víkendu některé Kladeňáky zmohl alkohol tak, že napadali strážníky, anebo rovnou odpadli na ulici.
Pro prvního muže vyráželi kladenští strážníci do jednoho z barů v centru města. Obsluha podniku oznámila na tísňovou linku strážníků, že má problém s jedním z hostů, který odmítá zaplatit svou útratu ve výši 450 korun.

Alkoholem posílený host, kterému se nechtělo platit za útratu, hned po příjezdu městské hlídky začal strážníkům nadávat a po chvíli došlo i na fyzické napadení. Hlídka ho rychle zpacifikovala a za odměnu ruce ozdobila pouty. To se mu ale vůbec nelíbilo. „Ty kryple, to schytáš, jak mi sundáš pouta, je po tobě, přísahám bohu, že z tebe nic nezbude!“ vyhrožoval jednomu ze strážníků opilec ještě při převozu policejním vozem. Jak moc bude taková ztráta sebekontroly drahá, teprve pozná.

V neděli večer přijal operátor tísňové linky kladenských strážníků oznámení, že na chodníku v Dlouhé ulici leží bezvládný muž. Hlídka na místě našla silně podnapilého a prochladlého muže, který sice reagoval na podněty, ale nekomunikoval a nebyl schopný se ani zvednout ze země. Strážníci přivolali lékaře, který rozhodl o jeho převozu na pokoj pro podnapilé v kladenské nemocnici. Při dechové zkoušce přístroj ukázal hodnotu 3,18‰ alkoholu v dechu. Zřejmě měl však dobrý výcvik, protože už za hodinu se vzpamatoval a byl schopen odejít po svých z nemocnice.