Porouchaná lanovka v Přemyslově stále nejezdí. Závadu se zatím nepodařilo objevit

ŠUMPERSKO – Lanovka ve skiareálu v Přemyslově na Šumpersku, která se v neděli odpoledne zastavila i se 130 lyžaři kvůli technické závadě, stále stojí. Příčinu závady se zatím nepodařilo zjistit, v provozu je pouze dětský areál.

O stále přetrvávající ch obtížích na lanovce ve skiareálu v Přemyslově na Šumpersku informovala Česká televize, televizní studio Ostrava na svém Facebooku. Lanovka se zasekla kvůli technické závadě i se 130 lyžaři v neděli odpoledne a asi 40 lyžařů zůstalo uvězněno na sedačkách ve výšce, odkud je museli sundávat lezecké týmy hasičů a horská služba. O události jsme vás informovali v tomto článku. Závada se včera při zkušebním provozu projevila znovu a zatím není známa její příčina. „Dnes by měl přijet servisní technik z Česka a pokud se ani jemu nepodaří závadu objevit, ve středu večer přijede technik z Rakouska. Dokud nám někdo neřekne, že je to v pořádku, lanovku nepustím. V pondělí jsme jeli zkušební provoz bez lidí od 09:00 až do 14:00 a v 13:45 se lanovka zastavila stejným způsobem. Vůbec nevíme, čím je to způsobeno. Uvidíme dnes,“ řekl provozovatel střediska Jaroslav Podzimek pro Českou televizi.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lyžařské středisko má tak nyní v provozu pouze dětský areál. Situace je to o to nepříjemnější, že začaly jarní prázdniny Větší lyžaři, kteří jsou ubytováni v penzionu v blízkosti sjezdových tratí, musí jezdit lyžovat někam jinam.

Lyžařské středisko provozuje dva kratší vleky a 750 metrů dlouhou lanovku, která je nyní porouchaná. Jejím dodavatelem je rakouská firma Doppelmayr, která patří k předním světovým výrobcům dopravních zařízení, jak uvádí středisko na svých webovkách.