U šesti bouraček bylo zapotřebí hasičů, na jedno z míst musela i záchranka

HRADECKO, TRUTNOVSKO – Řidička, která nabourala do obrubníku, střety osobních aut, nebo vozidlo, které havarovalo do stromu ležícího na vozovce. Nejen při těchto událostech bylo zapotřebí profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek během včerejšího dne.

Na Hradecku se staly dvě bouračky. Přímo v královéhradecké metropoli došlo na křižovatce ulice Víta Nejedlého u obchodního centra ke střetu dvou osobních aut. Nehoda se stala krátce před jedenáctou hodinou dopolední a naštěstí se při ní nikdo nezranil. Profesionální hasiči z centrální stanice zajistili místo události a zabezpečili vozidla proti požáru.

O další nehodě v Hradci Králové jsme vás informovali v článku: Řidička narazila na obrubník, vystřelený airbag ji zranil. Místní profesionální hasiči z centrální stanice zajistili místo nehody, zabezpečili havarované vozidlo a zkontrolovali ho, jestli z něj neunikají pohonné hmoty.

Na Trutnovsku bylo zapotřebí hasičů u čtyř bouraček. Několik minut před sedmou hodinou ranní došlo, v Trutnově na silnici č. 37 v části Bojiště, ke střetu dvou osobních aut. Při nehodě se nikdo nezranil. Trutnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka Hajnice zajistili a zabezpečili místo dopravní nehody.

V Peci pod Sněžkou, krátce před půl desátou dopolední, museli místní dobrovolní hasiči vysvobodit dodávku, která skončila částečně mimo silnici. K tomu došlo nedaleko boudy Máma. Opět se naštěstí nikdo nezranil.

O další nehodě v Peci pod Sněžkou jsme vás informovali v článku: Šofér skibusu dostal smyk a prorazil zábradlí. Místní dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou pomohla ve spolupráci s technickými službami s vyproštěním skibusu.

foto: SDH Pec pod Sněžkou
foto: SDH Pec pod Sněžkou

Krátce před osmou hodinou večerní najelo osobní auto do stromu spadlého na vozovku mezi Janskými Lázněmi a Svobodou nad Úpou. „K události vyjížděli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Horní Maršov. Auto bylo poškozeno jen lehce, nikdo nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili místo události a spadlý strom ze silnice odstranili,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.