Větší soukromí, ale i nové koupelny. Maminky mají v jihlavské nemocnici opravené zázemí

JIHLAVA – Díky příspěvkům dárců dostaly letos nastávající maminky v Nemocnici Jihlava dva opravené pokoje. Nejen nové postele, ale zejména zrekonstruované koupelny jim pobyt v nemocnici určitě zpříjemní.

Částku na opravu oddělení šestinedělí, tedy na jeden Vánoční pokoj, se podařilo vybrat už před dvěma lety, práce ale na několik měsíců přerušil covid. Se stavebními úpravami následně pomohli zaměstnanci nemocnice, a tak za ušetřené peníze mohla nemocnice opravit rovnou pokoje dva.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Každý pokoj byl třílůžkový a měly společnou koupelnu. Právě oprava sociálního zařízení a rozdělení na dvě samostatné koupelny s toaletou a sprchou beru jako největší změnu a komfort pro pacientky,“ popisuje lékařka a autorka pokoje Monika Stretavská.

V pokojích jsou teď kompletně opravené koupelny, zrenovované podlahy, nový nábytek i postele se zástěnami, aby každá pacientka měla své soukromí. Zdi zdobí květované tapety. „Jsme rádi, že se podařilo maminkám nabídnout důstojné a krásné zázemí. Pobyt na těchto pokojích je pro ženy zdarma,“ dodává primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.

Sbírku na opravu nemocničního pokoje pořádá jihlavská nemocnice každoročně měsíc před Vánocemi. Peníze na opravu zázemí pro nastávající maminky, konkrétně částku 171 300 korun, získala nemocnice od dobrovolných dárců v roce 2020.

Foto: Nemocnice Jihlava