VIDEO: Muž se snažil imbusákem ukrást koloběžku, údajně od ní ztratil klíč

BRNO – V Benešově ulici se pokoušel pětačtyřicetiletý muž odmontovat koloběžku od stojanu. Tvrdil, že patří jemu, jen ztratil klíč. Bohužel jeho výpověď se neshodovala se skutečností.

Strážník sledující kamery si všiml muže, který se snažil silou vyprostit uzamknutou koloběžku ze stojanu. Na místo dorazila hlídka, která ho našla s imbusovým klíčem v ruce a snahou spojit rozpojené díly. Strážníky zajímalo, proč si neodemkl zámek, muž odvětil, že si zde koloběžku nechal před půl rokem, odcestoval mezitím do zahraničí a klíče ztratil.

 Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Své tvrzení však neměl jak dokázat a v jeho výpovědi začaly být trhliny. „Kolega si vrátil záznam z kamer a zjistil, že koloběžku zde někdo odložil teprve před pár dny, mužova slova tedy byla lež,“ dodává tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Hlídka přivolala republikovou policii, která vyloučila spáchání trestného činu, případ byl proto postoupen do správního řízení. Lupič strážníkům koloběžku nakonec vydal.