Bagr začal hořet při práci na skládce, řidič skončil v péči záchranářů

KROMĚŘÍŽSKO – Tři jednotky hasičů zasahovaly dnes dopoledne na skládce ve Zdounkách na Kroměřížsku. Během práce tam začal hořet pracovní stroj. Upozornil na to mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Řidič během práce ucítil kouř, vypnul tedy motor a vystoupil. „Z motorového prostoru začal vycházet kouř. K hašení proto použil jeden hasicí přístroj. Zpod kapoty motoru začaly vyšlehávat plameny, proto utíkal pro druhý hasicí přístroj,“ uvedl Žemlička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž se během hašení nadýchal zplodin hoření i prášku. Zdravotníci ho poté převezli sanitkou do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hasiči požár uhasili dvěma proudy vody se smáčedlem, oheň se tak mimo skládku nerozšířil. „Příčinou vzniku požáru je technická závada, která bude po vyhodnocení získaných poznatků a indicií upřesněna později. Požárem vznikla škoda v předběžné výši 500 tisíc korun,“ dodal Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje