Diabetika vysílila procházka se psem, strážníci pomohli vodou a tyčinkou

BRNO – Majitel psa se procházel Lesnou, když se mu udělalo slabo a na pomoc zavolal hlídku. Ta zjistila, že se jedná o žíznivého diabetika, nabídla mu proto balenou vodu a sladkou tyčinku.

Čtyřicetiletý muž se hodinu pokoušel dostat domů svého psa, kterého venčil, tomu se ale venku natolik líbilo, že s ním odmítal odejít. Muži se udělalo špatně, jelikož byl diabetik a trápila ho žízeň. Zavolal si proto na linku 156, kde poprosil o výjezd strážníků. Těm se svěřil, že nemá sílu svého velkého mazlíčka odtáhnout a potřebuje se napít. „Nabídli jsme mu balenou vodu, kterou vozíme ve služebním autě a kolegyně mu dala sladkou tyčinku, kterou s poděkováním přijal,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Lékařské ošetření odmítl, hlídka ho tedy alespoň doprovodila domů. Strážník využil svých zkušeností a převzal si psa, který ho ochotně následoval. Muž ve svém obydlí strážníkům poděkoval a ujistil je, že už jejich pomoc nepotřebuje.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.