Hledaný muž plánoval vloupání, přijel autobusem, který neexistuje

BRNO – Dvě osoby se pohybovaly nočním Starým Lískovcem a nejspíše se chystaly vykrást obchod. Nervózní muž, který byl v celostátním pátrání, se prozradil přílišnou horlivostí.

Svědek zavolal na linku 156 a nahlásil muže a ženu, kteří se s batohy na zádech zdržovali u dveří zavřené prodejny a on nabyl dojmu, že se chystají ji vykrást. Strážníci podezřelé našli v ulici U Pošty a oslovili je. Na dotaz, kam v pokročilou noční hodinu jdou muž odvětil, že právě přijeli nočním autobusem a dodal také číslo linky. Hlídka začala být podezřívavá, jelikož v noci městskou části takový autobus nejezdí. „Muž byl natolik nervózní, že strážníkům u svého data narození začal diktovat „tisíc devatenáct set…“,“ popisuje tiskový mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba. Hlídka záhy pochopila, proč je muž nesvůj, ověřením osobních údajů totiž vyšlo najevo, že je v hledáčku policie. Ta si ho poté ihned převzala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.