Se dvěma promile sedl za volant, jízdu zakončil nárazem do stojícího auta

JIHLAVA – Silně opilý řidič způsobil včera odpoledne v Jihlavě dopravní nehodu, když nesledoval řízení a vrazil do auta stojícího před ním. Na vozidlech vznikla škoda za 40 tisíc korun.

Nehoda se stala v úterý 8. února kolem čtrnácté hodiny odpoledne na ulici Znojemská v Jihlavě. „Osmapadesátiletý řidič jedoucí v motorovém vozidle Kia Sportage ve směru jízdy k ulici Hradební se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a narazil přední částí auta do zadní části před ním stojícího vozidla Fiat Ducato,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Dechová zkouška řidiče ukázala 1,97 promile alkoholu, při opakované zkoušce to bylo 1,92 promile. „Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla odhadnuta na 40 000 korun,“ dodala mluvčí.

Nezodpovědný řidič přišel na místě o řidičák a nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.