V Přízřenicích vyroste nová mateřská škola

BRNO – Z důvodu plánované výstavby družstevních bytů a zvýšení počtu obyvatel se město rozhodlo postavit také novou mateřskou školu. Ta vyroste při ulici Moravanská a bude disponovat kapacitou sto dětí.

„Přízřenice jsou jednou z lokalit, kde se plánuje výstavba družstevního bydlení. V budoucnu by zde mělo vzniknout až 840 bytových jednotek, do kterých se nastěhují více než dva tisíce lidí. Před samotnou bytovou výstavbou chceme v lokalitě zajistit občanskou vybavenost. Dnes jsme například souhlasili s vypracováním investičního záměru na výstavbu nové čtyřtřídní mateřské školy,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Školka bude jednopodlažní se čtyřmi třídami pro sto dětí a prostory pro personál. K dispozici bude i velká zahrada s herními prvky. Chybět nebudou ani tolik potřebná parkovací místa. Celkové náklady jsou vyčísleny na 84 milionů korun, v plánu je nyní zpracovat projekt a v dalších fázích přípravy i zažádat o dotaci. Výstavba by mohla začít v roce 2024.