Cestovatelská přednáška vás vezme na sever Evropy

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Co v sobě skrývá daleký sever? Jak se žije v inuitských vesnicích a čím vás překvapí divočina Laponska? Vyprávěním z dobrodružných cest nadchne každého milovníka drsného severu Pavel Svoboda v rámci pořadu Cesty na sever.

Daleký evropský sever v sobě skrývá surovost přírody, melancholii nevyzpytatelného počasí, prostor pro outdoorové výpravy a zcela jistě i dávku návykovosti. Na Islandu si vyrazíte na dvoutýdenní trek po jednom z nejodlehlejších míst ostrova, poloostrově Hornstrandir, kde dávají polární lišky dobrou noc. Cestou zimním Grónskem objevíte život v inuitských vesnicích a souostroví Lofoty vás překvapí strmými skalními stěnami i barevnými rybářskými vesničkami. V Laponsku vrcholí čarokrásný podzim již během září a exploze sytých barev září severskou tundrou. Na dlouhých trecích divočinou finského a švédského Laponska vás doprovodí stáda sobů, i romantika pohádkových srubů.

Přijďte si užít vyprávění z dobrodružných cest, které nadchne každého milovníka drsného severu a divoké přírody. Na Cesty na sever vás fotograf a svérázný vypravěč Pavel Svoboda vezme 28. března v 19 hodin v Kulturním domě Metropol v Českých Budějovicích.