Místo moderního cestování návrat do historie. České dráhy stáhly z provozu repasované Stadlery

OLOMOUCKO – Zatímco repasované Stadlery měly zvýšit komfort cestování, realita je naprosto jiná. Ukazuje se, že vlaky byly v horším stavu, než se čekalo. České dráhy nyní dokonce modernizované jednotky Stadler na trati z Olomouce do Senice na Hané kvůli poruchám stáhly z provozu

Modernizované vlakové soupravy Stadler jezdily na Olomoucku necelé dva měsíce. Zatímco dopravce sliboval cestování hodné jedenadvacátého století, realita je taková, že se na repasovaných vlacích projevují poruchy. Na trati z Olomouce do Senice na Hané České dráhy dokonce stáhly Stadlery z provozu, na repasovaných jednotkách se projevují poruchy na klimatizaci nebo na toaletách. Na trať se vrátily historické motoráky. „V záběhu došlo k závadám, které reklamujeme v rámci garanční opravy. Ty opravy provádí ŽOS Zvolen, která všechny jednotky také modernizuje,“ řekla pro ČT24mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

České dráhy nakoupily dvanáct vysloužilých souprav v Německu. Přišlo ho to na sto devadesát milionů korun. V kraji získaly desetiletý kontrakt na zajištění regionální dopravy díky slibu, že vozy zrepasuje. Ukázalo se, že vlaky jsou v horším stavu, než se čekalo. Na trať by se měly opravené vlaky vrátit do konce tohoto týdne.