Video: Opilý muž nejdřív urážel obsluhu čerpací stanice, pak autem ujížděl policistům

JIČÍNSKO – Sedmatřicetiletý muž má co vysvětlovat. Obsluhu benzinky častoval hrubými výrazy a také na ni plival. Přivolané policisty muž nejprve uposlechl a odešel z prodejny, pak však další upozornění ať neřídí ignoroval, sešlápl plyn a odjel. Daleko se však nedostal.

Jak dnes sdělili policisté, k události došlo v neděli 23. ledna kolem desáté hodiny noční.  Jakmile přijela policejní hlídka na místo, tak jí bylo jasné, že je zákazník pod vlivem návykové látky. Muž s policisty spolupracoval a jejich výzvu, aby opustil prodejnu uposlechl, dokonce se ke svému chování přiznal.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hříšník měl před čerpací stanicí zaparkované své vozidlo Volkswagen, hlídka ho upozornila, aby si zajistil jeho odvoz a v žádném případě neusedal za volant. Tuto radu však neuposlechl a vydal se na cestu. Policisté začali auto ihned pronásledovat, šofér na jejich výzvy k zastavení nijak nereagoval a v jízdě pokračoval. „Po ujetí dvou kilometrů zastavil na jiné čerpací stanici, kde byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce, kterou nejdříve odmítl. Poté se však dechové zkoušce dobrovolně podrobil, kdy mu byla naměřena hodnota 2,33 promile,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Policisté odebrali muži řidičák a zakázali mu další jízdu. Za řízení pod vlivem alkoholu nyní hříšníkovi hrozí až rok za mřížemi, pokuta, nebo zákaz řízení na jeden rok až deset let.