Kroměřížané, kteří se ocitnou v krizové situaci, najdou u azylového domu nouzové bydlení

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice pořídila koncem loňského roku obytnou buňku pro případné nouzové bydlení místních obyvatel. Sloužit bude rodinám i jednotlivců, kteří se vlivem nečekaných událostí ocitnou bez přístřeší. Umístěna je za budovou azylového domu pro muže organizace Astras.

Obytná buňka je dlouhá 6 metrů a široká asi 3 metry. Tvoří ji jedna obytná místnost a oddělené sanitární zařízení. K dispozici je zdroj teple vody, topení elektrickými přímotopy a větrání. Radnice vše postupně vybaví alespoň základním nábytkem.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Buňku mohou využít Kroměřížané, kteří se ocitnou ve složité situaci následkem nečekané události či živelné katastrofy. Obydlí jim bude sloužit na nutně dlouhou dobu, dokud svou situaci ve spolupráci s pracovníky sociálního odboru nevyřeší. „Kromě obyvatel města, kteří se dostanou do závažných problémů s vlastním bydlením, je možné buňku případně využít také pro ubytování osob bez domova nakažených koronavirem a v rámci ochrany veřejného zdraví tak zajistit jejich izolaci,“ doplnil vedoucí radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.

Buňku vyrobila firma Pegas Container z Želechovic nad Dřevnicí a město za ni zaplatilo 393 tisíc korun včetně DPH. Dopravní společnost ji umístila za azylový dům ve druhém únorovém týdnu.