Nikdy ho neviděla, přesto mu posílala peníze. Zamilovaná žena přišla o všechny úspory

KRAJ VYSOČINA – Policisté na Vysočině zaznamenali tento týden další případ internetového podvodu. Obětí se stala žena, která se na internetu seznámila s cizincem a ten z ní vylákal přes 300 tisíc korun.

Žena se s cizincem před pár měsíci zkontaktovala na sociálních sítích. Muž se jí představil jako lékař. Zpočátku si jen nezávazně dopisovali a žena se do muže, kterého nikdy osobně neviděla, zamilovala. Zřejmě proto byla ochotná uvěřit všemu, co jí napsal.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Postupně tomuto muži pod různými záminkami (náklady spojené se zasláním jeho osobních věcí, zaslání trezoru s ušetřenými finančními prostředky, náklady spojené se zasláním důležitých dokumentů) poslala na zahraniční účet částku přesahující 300 000 korun, což byly veškeré ženiny úspory,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

To však podvodníkovi nestačilo, pokoušel se získat další peníze. V tu chvíli ženě došlo, že je něco v nepořádku, a požadovaných zhruba 300 tisíc korun mu už neposlala. Naopak se se svou zkušeností obrátila na policii.

Policie nabádá k opatrnosti

V souvislosti s podobnými případy vyzývají policisté k velké obezřetnosti. „Tito podvodníci nabízejí zejména ženám, pro jejich větší schopnost empatie, seznámení s nezadanými charismatickými americkými vojáky, lékaři nebo techniky na ropných plošinách, kteří se dostali do obtíží (zranění, válka, propuštění, nenadálé finanční potíže nebo jiná negativní okolnost) a žádají o zaslání různých částek k řešení této situace, či k možnosti se setkat,“ dodala mluvčí.

Pokud žena uvěří, má smůlu. Škody se v těchto případech vždy pohybují ve vysokých částkách a pravděpodobnost jejich návratu je mizivá.