Recidivista dlouhodobě týral svou matku, chtěl napadnout i policistu

OLOMOUCKO – Policisté ve středu večer vyjížděli do obce na Olomoucku kvůli oznámení o fyzickém napadení matky ze strany svého syna. Zjistili, že se jedná o dlouhodobý problém, a že agresivní muž byl již několikrát soudně trestán. V policejní cele nyní čeká na rozhodnutí soudu ohledně umístění do vazební věznice.

Včera okolo půl deváté večer přijali policisté na linku 158 oznámení o fyzickém napadení matky ze strany svého syna v obci na Olomoucku. Po příjezdu hlídky na místo byla žena před domem. „Policistům uvedla, že ji syn opětovně fyzicky napadl, načež ze strachu před ním utekla ven,“ řekla k případu policejní mluvčí Petra Vaňharová. Policisté konfrontovali 33letého muže uvnitř domu. Ten měl být vůči nim hrubý a nechtěl spolupracovat. Po neúspěšných výzvách jej nakonec spoutali a odvedli do služebního auta. Agresor se měl během cesty k autu pokusit o fyzické napadení jednoho z policistů, který však svou rychlou reakcí jeho útok zmařil. Nakonec muž putoval do jedné z policejních cel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dalším provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že mladý muž měl dlouhodobě ve společně obývaném bytě svoji 66letou matku fyzicky i psychicky týrat. Včera ho obvinili z týrání osoby žijící ve společném obydlí a z násilí proti úřední osobě.

Muž byl navíc v minulosti již několikrát soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. V současné době čeká v policejní cele na rozhodnutí soudu ohledně svého umístění do vazební věznice. V případě prokázání viny a odsouzení mu v krajním případě hrozí až osm let za mřížemi.