V Mutěnicích srazila dodávka chlapce. Letěl pro něho vrtulník

HODONÍN – Ve čtvrtek před šestou hodinou ráno srazilo auto šestnáctiletého chlapce na přechodu pro chodce v Brněnské ulici v Mutěnicích. Chlapec utrpěl středně těžká zranění, vrtulník jej přepravil do nemocnice.

Hasiči ze stanice Hodonín zasahovali u střetu dodávky a chodce na přehledném přechodu pro chodce v Mutěnicích. Chlapec byl při střetu zraněn. „Nezletilý mladík dostal kyslík, byl zafixován a s vícečetnými středně těžkými poraněními dopraven do Dětské nemocnice v Brně,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Hasiči zajistili místo nehody a pomohli s transportem zraněného do sanitky. Ta ho převezla k vrtulníku, který jej přepravil do nemocnice. Nyní řeší policie, kdo byl viníkem střetu. Jak vysvětlil policejní mluvčí Bohumil Malášek, člověk na přechodu pro chodce by nikdy neměl spoléhat na to, že jej přijíždějící řidič uvidí a že včas zastaví. U mladých lidí toto riziko zvyšuje nasazená kapuce, sluchátka v uších a mobil v ruce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.