Dvě nehody omezily v pondělí ráno provoz na D1. Na místě zasahoval vrtulník

KRAJ VYSOČINA – Nový týden odstartoval na D1 hned dvěma dopravními nehodami. Kolem půl sedmé došlo ke střetu tří vozidel, což jedna osoba odnesla lehkým zraněním. Před osmou hodinou následovala srážka dvou vozidel, po níž musel být zraněný řidič letecky transportován do nemocnice.

První nehoda se stala v pondělí 14. února o půl sedmé ráno na 78. km dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu. „V místě došlo ke střetu tří vozidel – jednalo se o dvě dodávková vozidla a jedno osobní vozidlo. Při této nehodě se jedna osoba lehce zranila,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Dálnice D1 byla po nehodě průjezdná pouze po zpevněné krajnici, v místě se vytvořila kolona o délce zhruba šesti kilometrů. Provoz byl obnoven krátce po osmé hodině.

Přibližně ve stejnou dobu, pět minut před osmou, došlo na 84. km ve směru na Prahu k další dopravní nehodě. „Nehoda se stala na konci kolony. Podle prvotních informací řidič dodávkového vozidla narazil do zpomalujícího nákladního vozidla, které dojíždělo na konec kolony. Při nehodě se řidič dodávky zranil a z místa ho přepravil vrtulník do zdravotnického zařízení v Pelhřimově,“ uvedla mluvčí.

Místo bylo po nehodě průjezdné pouze levým jízdním pruhem, před půl desátou byl provoz plně obnoven. I za touto nehodou se vytvořila kolona, která se poté plynule rozjela.

Foto: Policie ČR