Hasiči zasahovali u deseti bouraček, při nich se zranilo deset lidí

KRÁLOVÉHRADECKO – Auto, které skončilo v potoce, Opel, co sjel z mostku a zaklínil se o plynovod, nebo auta ležící po bouračce na boku. Nejen u těchto nehod bylo zapotřebí profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek od uplynulého pátku do neděle napříč celým krajem.

Na Hradecku se stala jedna bouračka. V neděli, ve tři hodiny odpoledne, došlo mezi Smržovem a Smiřicemi ke střetu dvou osobních aut. Jedno z nich skončilo v potoce. „Protože z vozidla v potoce unikaly v menším množství provozní kapaliny, byly potřeba na místě sorpční hady, které umístili na hladinu. Automobil pak hasiči z potoka vytáhli,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Přivolaná zdravotnická záchranná služba se musela postarat o dva zraněné. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka Černilov.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Jičínsku se bouralo celkem třikrát. V pátek krátce před polednem, v Nové Pace v části Vrchovina, sjelo vozidlo Opel z mostku a zůstalo zaklíněné na přívodu plynu, také hrozilo že sjede do vody. Zasahující profesionální hasiči z Nové Paky zabezpečili místo bouračky, při které se naštěstí nikdo nezranil. Odtah auta si zajistil majitel.

V Jičíněvsi na silnici č. 32 se střetla v sobotu krátce před osmou hodinou večerní dvě osobní vozidla. Jičínští profesionální hasiči odstranili následky nehody a také zlikvidovali uniklý olej. Ke zranění osob nedošlo.

V neděli, pět minut před jedenáctou hodinou dopolední, bouralo v Cerekvici nad Bystřicí osobní vozidlo Renault, které zůstalo ležet převrácené na boku a překáželo na silnici. Na místo přispěchali profesionální hasiči z Hořic a profesionální hasiči podniku ČEPRO Cerekvice nad Bystřicí. Jednotky zabezpečily vozidlo proti požáru. Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Na Náchodsku došlo ke dvěma dopravním nehodám a obě se staly v sobotu. V Náchodě, krátce před jedenáctou hodinou dopolední, museli místní profesionální hasiči odstranit následky nehody osobního auta. To bylo tažené na laně, vyjelo z kruhového objezdu a skončilo v keři. Při nehodě se nikdo nezranil. Jednotka auto vyprostila.

V Martínkovicích, půl hodiny před polednem, bouralo osobní auto. To zůstalo mimo silnici ležet na boku. Na místě zasahující broumovští profesionální hasiči museli vytáhnout jednu zraněnou osobu zavazadlovým prostorem, jiná možno nebyla. Poté si pacienta okamžitě převzala záchranka. Jednotka vozidlo zajistila a místo si k vyšetřování převzali policisté.

Na Rychnovsku se bouralo třikrát. V pátek, několik minut před devátou hodinou ranní, naboural v Hrošce osobní vůz Peugeot do mostku a skončil částečně mimo silnici. Došlo k zranění jedné osoby, která potřebovala péči zdravotnické záchranné služby. Po dobu nakládání auta na odtah byla silnice plně uzavřena. Na místě zasahující dobrušští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka ze Solnice odstranili následky nehody a zlikvidovali také uniklé pohonné hmoty.

Další dvě nehody se staly v neděli. V Rychnově nad Kněžnou, krátce před půl šestou ráno, došlo v Nádražní ulici ke střetu dvou osobních vozidel. Při bouračce se bohužel zranili tři lidé a měli je v péči záchranáři. Místní profesionální hasiči odstranili následky nehody a uklidili vozovku.

Ve Zdelově na silnici č. 36, dvacet minut před polednem, se střetla dvě osobní vozidla. Jedno z nich po střetu zůstalo ležet převrácené na boku. Na místo přispěchali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Borohrádku. Jednotky zabezpečily obě vozidla a zlikvidovaly uniklé pohonné hmoty. Při nehodě se jeden člověk zranil.

Na Trutnovsku bylo hasičů zapotřebí u jedné dopravní nehody. K té došlo v neděli, krátce před desátou hodinou noční, ve Špindlerově Mlýně. V prostoru čerpací stanice se srazila dvě osobní auta. O dva zraněné se musela postarat zdravotnická záchranná služba. Na místě zasahující profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolná jednotka zajistili místo události. Po zadokumentování nehody ze strany policistů odstranila jednotka ze Špindlerova Mlýna následky nehody.