VIDEO: Přepadená křičela, ale nikdo ji neslyšel. Policie hledá muže s křivýma nohama do X

BRNO – Při pozdním návratu domů ze schůzky v posledním lednovém dni v centru Brna zažila šok sedmapadesátiletá žena. Přepadl ji mladý lupič a sebral jí kabelku.

Při návratu ze schůzky v centru Brna si ženu jako svou oběť vyhlédl mladý lupič. „Nastoupil s ní do nočního autobusu už na Mendlově náměstí a jel až do Žebětína. Zde s ženou vystoupil, počkal, až autobus odjede, a pak zaútočil. Ženě pod pohrůžkou bodnutí nožem sebral kabelku a dal se na útěk,“ popsal přepadení policejní mluvčí David Chaloupka. Vyděšená žena sice křičela o pomoc, ale na ulici v nočních hodinách nikdo nebyl. Přišla tak o věci a peníze v hodnotě téměř 18 tisíc korun. Kriminalistům se podařilo zmapovat její cestu a zajistit záběry z bezpečnostních kamer. Podezřelý mladík je asi 175 cm vysoký, hubené postavy. Na záběrech je patrné, že má křivé nohy, jak se říká do písmene X. „Pokud muže poznáváte, dejte nám to vědět na lince 158,“ dodal Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.