Na dálnici D2 směrem na Bratislavu se před hraničním přechodem vytvořila kolona kamionů

BŘECLAV, HODONÍN – Na dálnici D2 ve směru z Brna na Bratislavu se od středeční 20. hodiny před státní hranicí tvoří kolona kamionů, protože slovenští kamionoví autodopravci v rámci protestu blokují nákladní dopravu na hraničním přechodu Břeclav.

Podle organizátorů protestu jsou odhodlaní ve středu zkomplikovat průjezd i přes další přechody. Bojují tím mimo jiné za snížení DPH na pohonné hmoty. Na naší straně se tak tvoří kolona kamionů, stojících v pomalém jízdním pruhu. Slovenští aktivisté avizovali, že po určité době vždy blokádu na 30 minut uvolní a pak v ní opět budou pokračovat až do středečního rána. „Průjezd osobním vozům na hraničním přechodu Lanžhot – Brodce je ale umožněn,“ upozornili na dopravním portálu policisté. Řidičům nákladních aut doporučují využít k cestě na Slovensko raději hraniční přechod Hodonín – Holíč. Ve 20:45 hodin byl hraniční přechod Hodonín – Holíč průjezdný, provoz byl slabý. Z dálnice D2 lze sjet exitem 48 na Břeclav a zamířit po silnici I/55 právě k Hodonínu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.