Kriminalisté odhalili pěstírnu marihuany. Pro pachatele přišla zásahová jednotka

TÁBORSKO – Kriminalisté z táborského Toxi týmu odhalili pěstírnu marihuany. Pro pachatele si přišli společně se zásahovou jednotkou. Nalezeno zde bylo šest set rostlin konopí a několik set gramů sušiny. Muž byl obviněn a nyní je stíhán na svobodě.

O případu informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná. „V souvislosti s tímto případem je obviněn pětatřicetiletý muž z Prahy z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný se měl protiprávního jednání dopustit tím, že měl v jednom z domů v obci nedaleko Tábora vybudovat indoor pěstírnu a v ní nejméně od roku 2018 do současné doby skrytým způsobem pěstovat marihuanu s úmyslem získat vyšlechtěný kultivar rostliny konopí s vysokým obsahem účinné látky,“ uvedla Pokorná.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O uplynulém víkendu spadla pomyslná klec. Pro pachatele přímo do domu, spolu s Toxi týmem, přišla Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. „Kriminalisté muže zadrželi a při provedené domovní prohlídce zajistili nejen indoor pěstírnu konopí s technologickým vybavením, ale i šest set rostlin konopí setého v různém stadiu růstu a přes tři sta gramů sušiny,“ popsala průběh zásahu policejní mluvčí.

pěstírna konopí na Táborsku (zdroj Policie ČR)

Zajištěný materiál bude podroben znaleckým expertizám, za účelem zjištění obsahu zakázaných psychotropních látek. Kriminalisté se budou případem i nadále intenzivně zabývat. Obviněný muž je stíhán na svobodě.