Městská policie dostane dotaci na své mobilní informační centrum Mobidik

BRNO – Od roku 2000 provozuje Městská policie Brno přebudovaný autobus, se kterým pravidelně vyjíždí po Jihomoravském kraji a nabízí zájemcům informace a rady ohledně prevence kriminality. Nyní žádá kraj o dotaci na svůj provoz.

Z krajského rozpočtu by mohlo putovat 41 tisíc korun na mzdy strážníků a pohonné hmoty pro osm výjezdů. Brněnští radní dnes souhlasili s tím, aby policie žádost o dotaci podala. Mobidik je otevřen pro všechny návštěvníky, kteří se zde dozví o zabezpečení majetku, vlastní osoby, prevenci dopravních nehod, poskytování první pomoci, prevenci užívání alkoholu a tabákových výrobků, řešení domácího násilí či šikany.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Za občany po celém Jihomoravském kraji vyjíždí Mobidik už 22 let a zájem o něj neopadá. Jeho velkou předností podle mého názoru je, že rady a pomoc občanům aktivně nabízí a nečeká, až si je vyhledají sami. Lidé se tak rychleji dostanou k relevantním a užitečným informacím, díky nimž mohou lépe ochránit sebe i svůj majetek,“ zdůraznila přednosti projektu primátorka města Brna Markéta Vaňková. O zájemce se stará proškolený personál Preventivně informačního oddělení Městské policie Brno, který k osvětě využívá informační panely, speciální modely a zařízení, letáky, prezentace a vzdělávací videa.