Občany na největším sídlišti čekají změny

TRUTNOV – Bydlí zde tisíce obyvatel, jejich čtvrť je z obou stran obklopena přírodou. Radní přemýšlí, jak okolí upravit, aby oblast byla lukrativní. Nejprve ale chtějí znát názor samotných občanů.

Největší obytnou čtvrť ve městě, ve které bydlí přes šest tisíc občanů, čekají úpravy. Jedná se o Zelenou Louku v Horním Starém Městě. Cílem je proměnit veřejné prostranství, aby se zvýšila kvalita života místních obyvatel. Radní chtějí nejprve provést průzkum mezi občany, aby získali podklady pro architektonickou studii. Na konci letošního roku by pak měli výsledky oznámit veřejnosti. „Zelená Louka je rozsáhlé a složité území, které primárně plní funkci obytné čtvrti. To, jak se za poslední dekády formovala, již nevyhovuje současným trendům moderní rezidenční oblasti. Chceme, aby lidé na Zelence bydleli rádi a aby patřila mezi vyhledávané lokality s dostačující vybaveností. Rádi bychom například využili potenciál sídliště, které je z obou stran obklopeno přírodou,“ říká starosta města Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.