Řidič byl opilý a bez papírů, v autě měl navíc celostátně hledaného muže

TŘEBÍČ – Překvapivý závěr měla pondělní policejní kontrola vozu Škoda Octavia u Náměšti nad Oslavou. Nejenže vozidlo řídil podnapilý muž bez řidičského průkazu, ale navíc na sedadle spolujezdce policisté identifikovali celostátně hledanou osobu. Řidič je nyní podezřelý ze dvou trestných činů, zatímco jeho spolujezdec putoval rovnou do věznice.

Řidiče Škody Octavia, který jel v pondělí 14. února před devátou hodinou dopoledne směrem od Náměšti na Vladislav, zastavili policisté v rámci běžné kontroly. „Řidič nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že ho ani nevlastní. Muž má totiž soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Dechová zkouška ukázala více než jedno promile alkoholu, takže řidič v další jízdě pokračovat nesměl. Velké překvapení ale čekalo policisty na sedadle spolujezdce. „Jeho spolujedoucím byl dvaačtyřicetiletý muž z Třebíčska, na kterého byl minulý týden vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté ho odvezli na oddělení policie a jeho další cesta směřovala do brněnské věznice,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k tomu, že se muž vyhýbal nástupu do vězení, je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Do problémů se dostal i osmadvacetiletý řidič, který je nyní podezřelý rovnou ze dvou trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté dále prověřují.