Studentky prolézaly Mariánským sloupem v Olomouci. To neuniklo pozornosti městské policie

OLOMOUC – Možná si řeknete, pěkná tradice. To by bezpochyby byla, kdyby studenti neprolézali vzácnou kulturní památkou. Takto se dopustili přestupku, který bude řešit přestupková komise.

Včera hodinu po půlnoci byla na kamerovém systému spatřena skupina lidí na Dolním náměstí v Olomouci, kdy některé z nich prolézaly oválným otvorem Mariánského sloupu. „Na místě hlídka nalezla dvě dívky odpovídající popisu a ty se k činu přiznaly s tím, že jen chtěly dodržet studentskou tradici,“ uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle. Strážníci jim ale museli sdělit, že se svým jednáním dopustily přestupku podle zákona o státní památkové péči a vším se bude zabývat příslušný správní orgán. Městská policie tímto apeluje na občany a zejména na studenty, aby se k památkám z doby minulé chovali způsobem odpovídajícím jejich stáří a zejména nevyčíslitelné kulturně-historické hodnotě a předešli tak zbytečným situacím končícím přestupkovým nebo v horším případě i trestním řízením. Jen za poslední tři roky bylo příslušným úřadům oznámeno téměř pět desítek podezření ze spáchání přestupků v této oblasti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.