VIDEO: Muž okradl o šestnáct let starší ženu, hlídce tvrdil, že jde o jeho babičku

BRNO – Ženu z Vinohrad v pondělí večer okradl lupič, který po dopadení tvrdil, že šlo o jeho babičku, i když byla poškozená jen o šestnáct let starší. Muž skončil v poutech a převzala si ho republiková policie.

Ženu po cestě domů okradl neznámý muž, který jí strhl kabelku z ramene a dal se na útěk. Okradená neváhala a ihned se vydala na služebnu městské policie, kde popsala lupičův vzhled a směr, kterým odběhl. Hlídky po něm začaly okamžitě pátrat a jedna si muže odpovídajícího popisu všimla v supermarketu. Byl tam se svou známou a skláněli se zrovna nad kabelkou, která nápadně připomínala tu ukradenou. Dámskou tašku začali prohledávat a jakmile si všimli blížící se hlídky, snažili se nepozorovaně zmizet.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci jim v útěku zabránili a zajímali se, proč tam nechali kabelku ležet. „Muž odvětil, že ji tam zapomněli. Na dotaz, proč jsou uvnitř kradené věci řekl, že majitelka je jeho babičkou i když je jen o šestnáct let starší,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. U sebe měl už její peněženku, platební kartu, klíče od domu, deštník a telefon v hodnotě tří tisíc korun. Lupič se pokusil o poslední útěk, který mu nevyšel a skončil v poutech. Případ si s podezřením na spáchání trestného činu převzala republiková policie.