Zatímco řidiči vykládali náklad, zloději se činili v kabinách

PROSTĚJOVSKO, PŘEROV, LITOVEL – Dost podobné případy se včera stály na Prostějovsku, v Přerově a v Litovli. Zatímco řidiči vykládali náklad, zloději měli plné ruce práce v kabinách jejich aut, které zůstaly nezamčené, v Litovli se zloděj dostal dokonce do zamčené kabiny, krádež ale nakonec nedopadla nejspíš podle jeho představ.

Včera dopoledne zastavil na parkovišti před obecním úřadem v Seloutkách na Prostějovsku kurýr společnosti přepravující balíky. „V době, kdy se věnoval práci a doplňoval balíky do boxů, tak mu neznámý lapka ukradl z nezajištěného vozidla tašku, ve které měl osobní doklady a věci, platební kartu a také firemní hotovost 47 000 Kč,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další případ se stal včera krátce po poledni v zadní části domu na Žerotínově náměstí v Přerově, kde mladý řidič vykládal z dodávky u nákladové rampy věci a nechal odemčenou kabinu. „Toho využil neznámý pachatel, který z batohu položeného na zemi ukradl peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí 50 000 Kč,“ vyjmenovala Zajícová. Zloděj pak nepozorovaně odešel.

Další případ se stal včera krátce před polednem, když zloděj měl vlézt během vykládky zboží u jedné z litovelských firem do zamčené kabiny nákladního auta a vzít si z peněženky finanční hotovost a také odloženou brašnu. V momentě, kdy s věcmi opouštěl auto, jej přistihl jeden z osádky nákladního auta. „Po vzájemné konfrontaci pachatel věci odhodil zpět do kabiny a poté nasedl do jiného vozidla a spolu s další osobou odjel pryč,“ upřesnila policejní mluvčí Petra Vaňharová. Policisté však případ stejně prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu.