Znavený řidič srazil u Veletin protijedoucí auto, nehoda uzavřela hlavní tah

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Zřejmě mikrospánek stál za vážnou dopravní nehodou na Uherskohradišťsku. Řidič Superbu ztratil kontrolu nad autem a během okamžiku narazil do protijedoucí Toyoty. Oba řidiči skončili v nemocnici.

Havárie se stala dnes krátce po půl sedmé ráno na hlavním silničním tahu I/50 u obce Veletiny. „Čtyřiatřicetiletý řidič Škody Superb jel směrem na Uherský Brod. Zřejmě velká únava zapříčinila, že muž upadl do mikrospánku. Jen okamžik tak stačil k tomu, aby neřízené vozidlo přejelo do protisměru, kde levou přední částí narazilo do vozidla značky Toyota, kterou řídila padesátiletá žena,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice, podstatně hůř však skončila řidička Toyoty, která sjela do příkopu vedle silnice. „Při střetu bylo vozidlo značně zdeformované. Řidička utrpěla velmi vážná zranění a zůstala uvnitř auta zaklíněná. Hasiči po svém příjezdu ihned zahájili vyprošťování. Celý zásah byl komplikován špatným terénem. Hasiči si museli odřezat dřeviny okolo vozidla. Samotné vyproštění bylo velmi náročné. K co nejšetrnějšímu vytažení zraněné bylo nutné použít hydraulické vyprošťovací zařízení a k tomu mnoho dalších prostředků, aby ženu co nejrychleji dostali ven z vozu do péče posádky zdravotnické záchranné služby. Po dlouhých minutách zásahu včetně odřezání střechy vozidla vytáhli hasiči s pomocí páteřové desky řidičku ven,“ vylíčila náročný zásah mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Dechová zkouška byla u obou negativní. Škoda se předběžně odhaduje na 180 tisíc korun.

Silnice zůstala uzavřená po dobu tří hodin. Doprava se odkláněla přes Veletiny. „Událostí se i nadále zabývají dopravní policisté,“ uzavřela Šabatová.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Police ČR
Foto: Policie ČR