Muž ve Vsetíně spadl do rozvodněné řeky, hasiči ho zachraňovali o 1,5 kilometru dál

VSETÍN – Dramatický boj o lidský život svedli dnes vsetínští hasiči. Ti krátce před jedenáctou dopoledne vyrazili do ulice Dukelské, kde měl podle svědků do náhonu potoka spadnout muž.

Po pádu silný proud odnesl tělo až do soutoku řeky Bečvy. „Hasiči po tonoucím pátrali po proudu řeky necelých deset minut. Na pomoc si přivolali i další jednotku hasičů. Tělo unášené proudem uviděli 1,5 kilometru dál od místa pádu,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Do silného proudu řeky vlezli dva hasiči, oblečeni v suchém oděvu, přilbě a vestě, jištěni z břehu lanem. Během krátkého okamžiku se jim podařilo tělo chytit a vytáhnout ven na břeh,“ vylíčila Javoříková.

Muže v bezvědomí přenesli do sanitky, kde záchranáři společně s hasiči začali s nepřímou masáží srdce. „Po úspěšné resuscitaci byl šestačtyřicetiletý muž převezen do Vsetínské nemocnice,“ uzavřela Lucie Javoříková.